Hypotrust introduceert Bankgarantie

0

Hypotrust introduceert een ‘bankgarantie’ onder eigen label; de Hypotrust Garantiestelling. Dit product ontwikkelde Hypotrust in samenwerking met Woongarant. De Hypotrust Garantiestelling is onlosmakelijk verbonden met een Hypotrust hypotheek en is niet los verkrijgbaar. ,,Met dit product geeft Hypotrust de eerste aanzet aan haar verder te ontwikkelen ‘one-stop-shopping’ concept. Hiermee werkt Hypotrust gefaseerd aan een totaalpropositie van aan het ‘eigen woningdoemein’ gerelateerde producten”, aldus Michel van den Akker, directeur Hypotrust.

Hypotrust heeft 2 soorten garantiestellingen. Een reguliere en een beschermde variant. Bij de reguliere variant wordt een premie van 1% van het te stellen garantiebedrag gehanteerd, met een minimum van € 100,- en een maximum van € 400,-. De beschermde variant heeft dezelfde premie, vermeerderd met €159,. Hier staat tegenover dat de koper 2 vormen van bescherming heeft, namelijk de dekking Garantiebescherming en de dekking ‘Verzekerd Kopen en Wonen’.

De dekking Garantiebescherming biedt een dekking in geval van onvrijwillige werkeloosheid, professionele overplaatsing, overlijden en late afwijzing door Hypotrust tot een maximum van € 40.000,-. Daarnaast biedt de dekking Verzekerd Kopen en Wonen een woonrechtsbijstanddekking vanaf tekenen koopakte tot 6 maanden na oplevering van de woning. ,,Alletwee de varianten zijn aan de offertes van Hypotrust toegevoegd, zodat de consument in overleg met zijn financieel adviseur de juiste keuze kan maken”, zegt Van den Akker.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.