Hypotheekverstrekker Jungo in de startblokken

0

Start-up Jungo begint nog dit kwartaal met het verstrekken van hypotheken aan mensen die het geld deels van bekenden lenen. Dat bevestigt medeoprichter Vincent van den Noort in de NRC. Bij Jungo kan een huizenkoper zo’n 20% van de hypotheek laten financieren door vrienden, familie en bekenden.

Het resterende deel van de hypotheek wordt gefinancierd door institutionele beleggers. De crowdfunders krijgen volgens Van den Noort binnen acht jaar hun geld weer terug. Maar ook tussentijds uitstappen is mogelijk. “Wij verbinden mensen met elkaar; vraag en aanbod, huizenkopers met mensen die geld over hebben. Het is een alternatief voor de bank: een People-to-People hypotheek.”

Ook via adviseur
Een hypotheek van Jungo kan straks worden afgesloten bij een hypotheekadviseur en op termijn ook online via bijvoorbeeld eyeOpen en Hypotheek24. Van den Noort: “Als er voldaan wordt aan de voorwaarden, garanderen wij de hypotheek. Daarna wordt het pas echt leuk: de huizenkoper mag namelijk rendement weggeven aan zijn vrienden. Via ons platform kunnen mensen uitgenodigd worden om mee te investeren in de hypotheek. Daar wordt de huizenkoper beter van, want hoe meer mensen meedoen hoe lager zijn hypotheekrente wordt, en de investeerders profiteren ook, omdat ze meer rente ontvangen dan op een spaarrekening.”

Doelgroep millennials
Jungo richt zich op de millennials, de generatie die nu tussen de 18 en 35 is. Van den Noort: “Zij (en wij) zijn de toekomst van Nederland: de hoogstopgeleide doelgroep ooit, de komende jaren het grootste deel van werkend Nederland en bijna de hele startersmarkt in hypotheken. En in hun kielzog natuurlijk Generatie X, de (vermogende) familieleden die graag hun steentje bijdragen om het droomhuis van de jonge generatie mogelijk te maken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.