Huizenbezitter maakt zich zorgen

0

Zorgen over de financiële huishouding houdt een derde van de huizenbezitters uit hun slaap. Een vijfde van hen heeft een betalingsachterstand op zijn hypotheek en bijna een derde heeft aan het eind van de maand geen euro meer op de betaalrekening staan.

Dit blijkt uit onderzoek van BNP Paribas Cardif onder ruim 1.000 Nederlandse huizenbezitters. Volgens het onderzoek moet 38% van de Nederlandse huizenbezitters bezuinigen. Het eerst wordt bespaard op kleding (84%), uitgaan (74%) en vakanties (72%). Maar bijna een op de vijf (18%) bezuinigt ook op de medische zorg.

Cees de Jong, algemeen directeur BNP Paribas Cardif: “Er is ook een hoop onwetendheid over de financiële gevolgen van ingrijpende gebeurtenissen als werkloosheid en echtscheiding. Educatie van huizenbezitters bij de aankoop van een woning moet meer prioriteit krijgen.” Volgens Cardif ontvangt 74% van de huizenbezitters geen hulp bij het regelen van geldzaken. Het ontbreekt bij 72% ook aan een huishoudboekje om inkomsten en uitgaven te monitoren.

Een rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) wees aan het begin van dit jaar uit de financiële nood onder huurders veel sterker gestegen is dan onder huizenbezitters. Een mogelijke reden hiervoor zou zijn dat huurders gemiddeld genomen een lager inkomen hebben.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.