Hoe goed de hypotheekadviseur?

0

Consumenten die willen weten hoe compleet het advies van hun hypotheekadviseur is kunnen dat controleren met de Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur. De geheel vernieuwde versie van die check staat vanaf vandaag live op www.independer.nl.

De aanpassingen hebben betrekking op de nieuwe wetgeving rondom hypotheekrenteaftrek die sinds 1 januari geldt. Zo zijn de vragen over ‘beleggen’ vervallen, net als de vraag over het continuatietarief. Verder zijn
in de nieuwe vragenlijst opmerkingen uit de branche verwerkt, zodat de vragen nog beter aansluiten bij de praktijk.

De Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur is gebaseerd op de systematiek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De AFM heeft deze ontwikkeld om de consument inzicht te geven in de onderwerpen die aan bod
moeten komen bij een hypotheekadviesgesprek. De systematiek is voortgekomen uit de vele onderzoeken naar hypotheekadviezen die de AFM heeft verricht. Uit AFM-onderzoek blijkt dat er een verband bestaat tussen de kwaliteit van het adviesproces en de kwaliteit van het advies.

Consumenten ontvangen na het doorlopen van de Kwaliteitscheck per e-mail een adviesrapport. Ook krijgen zij een rapportcijfer te zien. Het scoremodel waar dit rapportcijfer uit voortkomt, is ontwikkeld door Independer.nl. Het cijfer telt mee voor de score van hypotheekadviseurs zoals die wordt getoond in de module ‘Zoek hypotheekadviseur’. Deze module helpt consumenten bij het vinden van een goede hypotheekadviseur in de regio.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.