Goudse ondersteunt bij MKB-advies

0

Twaalf adviseurs en accountmanagers hebben onlangs voor het eerst de opleiding Risicomanagement afgerond, een initiatief van De Goudse. De focus ligt op de advisering van het MKB.

De opleiding is ontwikkeld door De Goudse in samenwerking met de Avans+ en wordt gegeven door Lizanne Vroom en Jaap Zijlstra, auteurs van het boek ‘Ik durf het risico wel aan’.

Bij deze driedaagse opleiding, die wordt afgesloten met een praktijkopdracht, ligt de focus op de advisering van het MKB. Adviseurs leren om op basis van een brede inventarisatie de ondernemer te helpen om periodiek risico’s in kaart te brengen, te wegen en te bepalen welke hij (gedeeltelijk) zelf kan dragen en welke hij wil verzekeren.

Volgens De Goudse is een ondernemer het meest gebaat bij een adviseur die in de volle breedte meekijkt en meedenkt met de ondernemer. “Steeds meer adviseurs ontwikkelen zich van verzekeringsadviseur naar risicoadviseur. Het doel van de opleiding is het vergroten van inhoudelijke kennis over risicomanagement in samenhang met het ontwikkelen van een persoonlijke commerciële adviesstijl, die is gericht op het opbouwen, in stand houden en uitdiepen van relaties met klanten.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.