De Geautomatiseerde Pensioen Aangifte

0

Erik Hoogeveen en Edwin Huygens, beiden werkzaam bij CGI, schrijven in de nieuwste editie van InFinance hoe dankzij de Geautomatiseerde Pensioen Aangifte (GPA) pensioenmutaties automatisch worden verwerkt, waardoor veel minder fouten optreden en kosten bespaard kunnen worden.

Een van de grote zorgen van pensioenverzekeraars, pensioenfondsen en pensioenuitvoerders is volgens hen de datakwaliteit van aangeleverde pensioenmutaties, zoals bijvoorbeeld salarisaanpassingen en indiensttreding. Veel extra tijd gaat verloren omdat de gegevens die worden aangeleverd fouten bevatten, onvolledig zijn of pas laat en na herhaalde herinneringen worden aangeleverd.

Extra reserves aanhouden

Het verkeerd aanleveren van wijzigingen heeft grote (financiële) gevolgen. Volgens artikel 5 van de Pensioenwet moet een verzekeraar uitkeren, ook als een werknemer bij een werkgever werkte, maar niet in de administratie van de verzekeraar voorkomt. Hierdoor moeten verzekeraars extra reserves aanhouden.

Het gehele artikel is hier (gratis) te lezen

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.