Funda start pilot met woningruil

0

Huizenwebsite Funda is bij 150 makelaars een pilot gestart met woningruil, om op die manier de huizenmarkt een zetje te geven. Als een test bij 150 makelaars slaagt, wil Funda de dienst vanaf april landelijk aanbieden.

Door de crisis op de koopwoningmarkt willen veel mensen pas een nieuw huis kopen als ze hun eigen woning hebben verkocht. Door rechtstreeks te ruilen blijft geen van de partijen met twee woningen achter. Het is dan veel minder risicovol om over te gaan, is de gedachte.

“Woningzoekenden kunnen bijvoorbeeld aangeven dat ze van Waterland naar Arnhem willen verhuizen. Via de website wordt dan gezocht naar aanbieders die in tegenovergestelde richting willen”, aldus een woordvoerster. Makelaars krijgen in de praktijk al geregeld de vraag of woningruil mogelijk is, stelt Funda. Onder andere oudere mensen die kleiner willen gaan wonen, tonen interesse om van huis te wisselen met jongeren die juist meer ruimte zoeken.

De woningruil komt niet tot stand met gesloten beurzen. De twee partijen kopen elkaars huis. Daardoor is het geen probleem als het ene huis duurder is dan het andere, mits dat binnen het budget van de koper past.

Bron: Welingelichte kringen

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.