FFP wil hergebruik van deskundigheidsgegevens

0

De Vereniging FFP doet voorstellen om de administratieve lasten te beperken voor individuele financiële adviseurs bij de overgang naar een nieuw stelsel voor Wft-diploma’s.

Concreet gezien moeten de beschikbare deskundigheidsgegevens bij de AFM, keurmerkorganisaties en onderwijsinstellingen digitaal uitgewisseld kunnen worden met de diploma uitgevende instantie(s). FFP doet het voorstel in een brief aan de minister van Financiën.

Volgens de huidige planning wordt op 1 januari 2014 een nieuw vakbekwaamheidsregime van kracht voor financiële dienstverleners. De overgang van oud naar nieuw gaat onder meer gepaard met een ‘omwisselactie’.

Tussen 1 januari 2014 en 1 juli 2015 zullen ongeveer 55.000 houders van een Wft-diploma hun oude deskundigheidsbewijzen moeten ‘omwisselen’ in een of meer Wft-diploma’s nieuwe stijl. Niet alleen moeten oude diploma’s worden overlegd, maar ook alle relevante PE-certificaten en certificaten van nog af te leggen Inhaal-/PE-examens.

Veel financiële dienstverleners hebben in het recente verleden vergelijkbare handelingen uitgevoerd. Zo heeft de AFM aan beleidsbepalers vergunningen verleend op basis van overlegde diploma’s. Het aantonen van deskundigheid via originele bewijsstukken is ook bij diverse keurmerkorganisaties een noodzakelijke voorwaarde geweest voor het verlenen van een keurmerk aan personen of organisaties. FFP: “Hergebruik van deze gegevens kan de ‘omwisselactie’ aanzienlijk vereenvoudigen en zonder verlies aan kwaliteit toch tijd en geld besparen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.