DSW vindt het fantastisch, ZN teleurgesteld

0

Zorgverzekeraars Nederland heeft teleurgesteld gereageerd op de minderheid van stemmen in de Eerste Kamer om artikel 13 van de Zorgverzekeringswet aan te passen. ZN-lid DSW zorgverzekeraar is het daar duidelijk niet mee eens. Directeur Chris Oomen vindt het fantastisch nieuws.

“Ik had eigenlijk geen enkele hoop meer op een goede afloop. Over het algemeen wordt in de politiek toch via een soort van kadaverdiscipline gestemd. Maar het recht van de zorgverzekerde om zijn eigen zorgverlener te kunnen kiezen blijft gewoon in stand, bravo!”, aldus Oomen vanmorgen op Radio Rijnmond.

Volgens de branchekoepel wordt zorgverzekeraars met het verwerpen van de nieuwe zorgwet een belangrijk instrument onthouden om de komende jaren goed te kunnen sturen op de kwaliteit en doelmatigheid van zorg.

Crisisberaad
Het is niet alleen politiek Den Haag dat vandaag al de gehele dag in crisisoverleg is. Ook bij de zorgverzekeraars die voor afschaffing van de vrije artstenkeuze zijn is de stemming in de Eerste Kamer hard aangekomen. ZN: “Zij hadden over deze aanpassing met de minister en met vertegenwoordigers van patiënten en zorgaanbieders afspraken gemaakt in het kader van de zorgakkoorden. Zij beraden zich op de nu ontstane situatie en de consequenties daarvan voor hun steun aan de zorgakkoorden en de daarin vastgelegde kostenbeheersing.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.