Doorlooptijd hypotheek naar 60 minuten

0

De doorlooptijd van een hypotheek reduceren tot een uurtje is momenteel nog een utopie, maar Marijn de Granada en Daniël Rogulic, consultants bij Yellowtail, zijn ervan overtuigd dat dit binnen afzienbare tijd toch echt realiteit kan zijn.

Consumenten sluiten hypotheken en andere financiële producten steeds vaker helemaal zelf online, of met beperkte hulp van een adviseur. Zij verwachten dat dit snel, goedkoop en efficiënt kan. Een hypotheek afsluiten in een uurtje zal de meeste huizenkopers dan ook als muziek in de oren klinken. Het zal een stuk minder stress geven; je hoeft tenslotte niet meer weken in onzekerheid af te wachten of je de hypotheek daadwerkelijk krijgt.

Hypotheekproces omkeren

Cruciaal voor bovenstaand scenario is dat de verschillende hypotheeksystemen aangesloten worden op broninformatie, waardoor het hypotheekproces in feite zal omkeren. Dit omgekeerde proces levert gemak en minder stress op voor de consument. Momenteel zorgt het aanleveren van de gegevens die handmatig door de klant opgehaald moeten worden bij het bronsysteem vaak voor onbegrip, weerstand en ongeloof.

Voor InFinance analyseerden Marijn de Granada en Daniël Rogulic de hobbels in de huidige hypotheekprocessen en laten zij zien hoe deze in de toekomst gladgestreken kunnen worden. Lees hier online de complete analyse over het hypotheekproces van de toekomst in InFinance.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.