DeGiro mikt op pensioenbeleggers

0

Pensioenbeleggers kunnen nu ook bij DeGiro terecht om fiscaalvriendelijk te beleggen. Volgens de broker kan men met deze dienst binnen 10 minuten volledig online zelf beleggen voor het pensioen. De klant kiest zelf in welke aandelen, trackers (ETF), obligaties of fondsen wordt geïnvesteerd.

Met het toevoegen van deze pensioenrekening (lijfrenterekening) wil DeGiro de markt van fiscaalvriendelijk beleggen moderniseren met optimale vrijheid in een veilige en transparante structuur. Binnen deze nieuwe beleggingsdienst zijn short gaan, het uitlenen van effecten, beleggen in derivaten en beleggen met geleend geld uitgesloten. DeGiro pensioenrekening is vooral geschikt voor mensen die zelf hun pensioen willen opbouwen. De pensioenrekening is geblokkeerd voor opnames tot de pensioengerechtigde leeftijd is bereikt.

Belegger wil transparantie en controle

Gijs Nagel, Commercieel Directeur en oprichter: ”Tot vandaag moest men kiezen tussen een collectief pensioen en een handvol aanbieders van vaak dure huisfondsen. Beleggers eisen voor hun vermogen steeds meer transparantie en controle. Wij bieden met de pensioenrekening beleggers in een fiscaalvriendelijke vorm de vrijheid om zelf te bepalen waar het opgebouwde vermogen in wordt geïnvesteerd. Daarnaast zullen lage kosten altijd een positieve invloed hebben op het eindresultaat van opgebouwde vermogens.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.