Crowdfunding voor tussenpersoon

0

Advieskantoor Finalité Verzekeringen heeft middels crowdfunding binnen 32 uur 330.000 euro opgehaald voor de aankoop van twee verzekeringsportefeuilles. Daarmee verdriedubbelt de omzet van het bedrijf bijna.

Finalité bestaat ruim acht jaar en biedt dienstverlening aan zowel particulieren als bedrijven. “Financiering van nieuwe portefeuilles via crowdfinance is in de verzekeringsbranche allerminst gemeengoed”, stelt Anton Harinck, algemeen directeur van Finalité. “Wij zien crowdfinance als een eigentijdse en effectieve financieringswijze, die past bij het karakter van ons bedrijf en hetgeen we willen uitstralen.”

Nadat Finalité de afgelopen dagen in het eigen netwerk 36.000 euro ophaalde, ging de campagne dinsdag 15 december om 14:00 uur live op het platform van Collin Crowdfund. Binnen 32 uur werd de lening volgeschreven. 275 investeerders staken met elkaar ieder gemiddeld 1.210 euro in de onderneming. In ruil voor de vierjarige lening ontvangen de investeerders een vaste jaarlijkse rente van zeven procent.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.