Centraal Beheer Achmea lanceert Koopzeker

0

Centraal Beheer Achmea introduceert onder de naam Koopzeker een verzekering voor online aankopen. De polis is af te sluiten door webwinkeliers en gratis voor consumenten. Klanten kunnen zich met de polis verzekeren tegen problemen rond online gekochte producten.

De verzekeraar bemiddelt tussen klant en leverancier, wanneer een online gekocht product om welke reden dan ook niet goed wordt geleverd en de klant er met de webwinkel niet uit komt. Is de webwinkelier niet in staat het product te vervangen of repareren, dan ontvangt de consument via Koopzeker het aankoopbedrag terug. Deelnemende webwinkels zijn te herkennen aan het Koopzeker-logo.

Uit onderzoek van Centraal Beheer Achmea is gebleken dat 70% van de respondenten de voorkeur gaf aan een webshop die een verzekering zoals Koopzeker bezit. Bovendien bleek uit kleinschalige live testen dat het voor webwinkels meer omzet oplevert. Roland Keim, directeur Zakelijk: “Stel dat je een nieuwe koelkast hebt besteld, maar de webshop waar je hem kocht gaat onverwacht failliet. Koopzeker biedt je de garantie dat je in zo’n geval je geld terug krijgt. Het is niet alleen een keurmerk, maar een verzekering die bijdraagt aan de betrouwbaarheid van webwinkels.”

Het logo van Koopzeker geeft aan dat een webwinkel de aankoopverzekering van Centraal Beheer Achmea heeft afgesloten. De verzekeraar controleert iedere webwinkel, voordat deze het logo mag voeren. Daarbij worden onder andere de kredietwaardigheid en de leveringsvoorwaarden gecheckt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.