Boos op bonusbeperking

0

Banken hebben kritiek op de door minister Dijsselbloem voorgestelde beperking van bankiersbonussen. Ook grote beleggers en werkgeversvereniging VNO-NCW zien de plannen niet zitten.

Dat blijkt uit nieuwsgaring door RTL Z. Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) wil de bonus voor bankiers beperken tot 20% van het vaste salaris. Op 1 januari 2015 moet deze regeling in werking gaan treden. Dijsselbloem had de wet beloningsbeleid financiële ondernemingen eind november ter consultatie voorgelegd.

De Nederlandse Vereniging van Banken, grote beleggers en werkgeversvereniging VNO-NCW reageerden de afgelopen dagen negatief. Volgens de NVB komt Nederland alleen te staan omdat in de landen om ons heen minder vergaande wetgeving wordt ingevoerd.

Nu blijkt dat ook de ING Group ‘principiële bezwaren’ heeft ten opzichte van de bonusbeperking. De bank ziet geen rechtvaardiging voor zo’n sterke afwijking van de regel die volgend jaar in de Europese Unie wordt ingevoerd en die bonussen op 100% van het vaste loon maximeert. (Bron: RTL Z)

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.