Bedrijfsresultaat Welten afgenomen

0

Ondanks een groeiende omzet, had het bedrijfsresultaat van detacheerder en opleider Welten in het eerste halfjaar van 2013 te maken met een daling in vergelijking met 2012.

Het bedrijfsresultaat kwam in het eerste halfjaar uit op 1,4 miljoen euro (2012: 3,9 miljoen euro). De omzet van Welten groeide in het eerste halfjaar van 2013 naar 27,2 miljoen euro. Een groei van 7,5% in vergelijking tot het eerste halfjaar 2012.

Vanwege de inwerkingtreding van provisieverboden is een sterke behoefte aan nieuwe en meer directe communicatie- en servicemodellen tussen financiële instellingen en hun relaties. Om bij te dragen aan dit belangrijke agendapunt, is Welten samen met dochter Capter vanaf eind 2012 actief met de uitrol van proposities waarbij in opdracht van banken en verzekeraars klantcontact via nieuwe en bestaande kanalen wordt aangeboden. Een nieuw cross-channel concept voor klantadvisering en een opleidingsprogramma op het gebied van vakbekwaamheid zijn hier voorbeelden van.

Ondanks eerder genoemde behoefte naar innovatieve bedienmodellen merkt Welten wel dat de recessie een afwachtende houding bij haar relaties in stand houdt. De vraag vanuit de markt is in het eerste halfjaar licht gedaald.

Afname van het bedrijfsresultaat wordt met name veroorzaakt door de druk op de commerciële tarieven. Daarnaast heeft Welten forse investeringen gedaan in eerder genoemde proposities.

Voor de tweede helft van het jaar zijn de verwachtingen gematigd positief. Door de focus op ontwikkeling en implementatie van innovatieve bedienmodellen en de aanhoudende recessie zal het bedrijfsresultaat afnemen ten opzicht van vorig jaar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.