AVB biedt niet optimaal dekking

0

“Recente jurisprudentie laat zien dat werkgevers vaker aansprakelijk worden gehouden voor schade van hun werknemers door ongevallen tijdens werkgerelateerde activiteiten. De rechter verwijst daarbij veelal naar 7:611 BW ‘goed werkgeverschap’. Een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) biedt voor die aansprakelijkheid niet altijd dekking. De Schadeverzekering voor Werknemers van REAAL gaat daarom verder waar een AVB stopt”, aldus Bart Janknegt, directeur bij REAAL.

Een werkgever moet in bepaalde situaties zorgen voor een goede verzekeringsdekking voor zijn werknemers. Het niet voldoen aan deze verplichting maakt de werkgever aansprakelijk. Janknegt: ,,In die gevallen kunnen werkgevers een beroep doen op de nieuwe Schadeverzekering voor Werknemers van REAAL. De werkgever weet hiermee dat de continuïteit van zijn onderneming niet in gevaar komt.”

Werkgevers verzekeren hun werknemers m et de Schadeverzekering voor Werknemers voor de werkelijk geleden schade door ongevallen die bedrijfsgerelateerd zijn, zoals bedrijfsuitjes en zakenreizen, maar ook voor schade door bedrijfsongevallen waarvoor hij niet aansprakelijk is. De verzekering biedt bovendien dekking voor schade als gevolg van ongevallen die werknemers zijn overkomen tijdens woon-/werkverkeer, zoals inkomensderving. Door een Schadeverzekering voor Werknemers voor zijn werknemers af te sluiten geeft de werkgever een aantrekkelijke invulling van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Janknegt: ‘Werkgevers lopen nu risico’s waarvan ze vaak verwachten dat het onder de reguliere AVB valt. Dat zijn verwachtingen die niet altijd worden waargemaakt. Om onverwacht hoge aansprakelijkheidskosten te voorkomen, kan het verstandig zijn om naast de huidige AVB een Schadeverzekering voor Werknemers af te sluiten. Daarom is het belangrijk om deze nieuwe verzekering bij adviezen aan werkgevers bewust de revue te laten passeren. Hier ligt een belangrijke rol en kans voor het intermediair.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.