ASR komt begin 2016 met een APF

0

ASR wil begin 2016 met een algemeen pensioenfonds (APF) beginnen, Het nederlandse pensioenfonds. Volgens de verzekeraar is een belangrijke waarde van het APF dat het de uitvoering van pensioenregelingen voor diverse partijen kan bundelen en zo schaalvoordeel kan opleveren.

Michel Verwoest, lid Raad van Bestuur: “Dit schaalvoordeel maakt het mogelijk om een kwalitatief hoogstaande pensioenuitvoering te realiseren tegen een aantrekkelijke prijs. Om het schaalvoordeel zo veel mogelijk te borgen start Het nederlandse pensioenfonds met één collectiviteitskring. In die ene kring worden zowel DB- als CDC-regelingen uitgevoerd. De kring kan een veelvoud aan pensioenvariaties aan.”

“Wij willen dat Het nederlandse pensioenfonds het anders gaat doen dan gebruikelijk in de pensioenmarkt”, zeg Verwoest. “Dat kan door onze jarenlange ervaring met pensioen én doordat wij een start kunnen maken zonder legacy. Maar het belangrijkste is dat wij in alle facetten waar een klant mee te maken heeft de organisatie zo inrichten dat hij de volle aandacht krijgt. Of het nu om een welkomstteam gaat dat werkgevers of pensioenfondsbesturen helpt bij de overstap naar een nieuwe pensioenregeling, of een pensioenteam dat de werknemer helpt met vragen over zijn pensioen. Ook nadat hij al met pensioen is gegaan. In iedere fase krijgt de klant de actieve begeleiding en aandacht die aansluit op zijn behoeften. Zo creëer je duurzaam meerwaarde en ziet hij ook daadwerkelijk dat zijn pensioen op een goede manier wordt uitgevoerd.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.