‘Arnhemmers meest geïnteresseerd in sparen’

0

Een analyse uitgevoerd door spaarplatform hoogstespaarrente.eu brengt in kaart in welke 3.718 postcodegebieden, 30 steden, en 12 provincies Nederlanders het meest geïnteresseerd zijn in sparen.

Hoogstespaarrente.eu heeft een onderzoek gepubliceerd waarin wordt aangetoond hoe Nederlanders in verschillende regio’s denken over sparen. Aan de hand van onderzoeksresultaten uit klantinzichtplatform Rascasse heeft het spaarplatform in kaart gebracht hoe zuinig Nederlanders zijn door hun gedrag op social media, zoekopdrachten in Google, en activiteit op e-commercesites te analyseren.

Postcodegebieden

Uit het onderzoek blijkt dat gemiddeld 11,4% van de Nederlandse bevolking geïnteresseerd is in sparen. Bij het vergelijken van de verschillende postcodegebieden kwam een aanzienlijk verschil naar voren tussen de meest en minst zuinige gebieden. Zo toont 42% van de inwoners van Arnhem interesse in sparen, terwijl dat voor Uitdam slechts 1,5% is. De verschillen per provincie zijn kleiner: met 13,6% van de bevolking die geïnteresseerd is in sparen, is Zuid-Holland de zuinigste provincie, terwijl dat in Friesland, de minst zuinige provincie,8,6% van de bevolking is.

Pandemie

“Tijdens de pandemie is sparen een actueel onderwerp geworden”, aldus Eelco Habets, Country Head Nederland van hoogstespaarrente.eu. “Nederlanders spaarden tijdens de coronacrisis meer dan ooit tevoren: maar liefst 52 miljard euro, meer dan 6.500 euro per huishouden. Toch laat dit onderzoek duidelijk zien dat de interesse van mensen in sparen enorm verschilt in verschillende delen van het land. Bijvoorbeeld in grote steden is de interesse in het onderwerp groter dan het nationale gemiddelde.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.