Aegon geeft adviseur toegang tot huisscan homeQgo

0

Via het Aegon Intermediair Portaal kan de adviseur nu ook gebruikmaken van de online huisscan homeQgo. De gratis scan bevat een op maat advies voor een specifieke woning waarin staat welke groene maatregelen kunnen worden genomen, inclusief besparingen en subsidiemogelijkheden.

De huisscan haalt data op uit diverse openbare bronnen, zoals het Kadaster, luchtfoto’s en de hoogtekaart van Nederland. Naast de gratis huisscan kan de adviseur ook meteen offertes aanvragen voor de klant of een persoonlijk v06ideogesprek met één van de adviseurs van homeQgo. Daarmee kunnen financieel adviseurs een extra service bieden aan hun klanten als het gaat om het verduurzamen van woningen.

Aegon biedt de huisscan homeQgo al sinds november vorig jaar rechtstreeks aan. Sindsdien zijn er ruim 10.000 online duurzaamheidsadviezen aan klanten en niet-klanten verstrekt. Aegon verwacht dat door het beschikbaar stellen van homeQgo via het adviseursportaal, een sterke toename te zien zal zijn in het aantal duurzaamheidsgesprekken tussen klanten en financieel adviseurs.

Ronald Roolvink, Head of Business Development bij Aegon Hypotheken: “Veel mensen vinden het lastig om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn als ze aan de slag willen met verduurzaming. Dat geldt voor zowel de energiebesparende maatregelen die er bestaan, als de financiering daarvan. Doordat adviseurs nu deze scan tijdens het adviesgesprek met hun klant kunnen doorlopen, hopen we dat we dit nog makkelijker en toegankelijker kunnen maken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.