Adviseurs, kom op 10 juni naar Den Haag

0

Die oproep doen CFD en de Stichting ODIN opnieuw aan alle financiële dienstverleners, nadat het plenair Wft-debat gisteravond  – vanwege de behandeling van de PGB affaire – werd verplaatst naar woensdagochtend 10 juni. Ondanks het uitstel gingen de adviseurs niet met lege handen naar huis.

Tijdens het plenair Wft-debat wordt onder andere aandacht gevraagd voor de situatie van langdurig zieke adviseurs, die hun werk dreigen kwijt te raken. VVD-kamerlid Aukje de Vries liet de adviseurs die gisteren voor niets naar Den Haag waren gekomen niet in de kou staan. Zij sprak met hen en deed de adviseurs de belofte om tijdens het debat op 10 juni namens CFD een motie in te dienen voor een wettige tijdelijke ontheffingsregeling voor langdurig zieke collega’s, die niet deel kunnen nemen aan de PE (Plus) examens.

“Veel adviseurs hebben donderdagavond gehoor gegeven aan de oproep van CFD.Nu het debat is uitgesteld doen wij nogmaals een beroep op u en vragen u wederom om naar Den Haag af te reizen. Ik weet het gaat ten koste van uw beschikbare werktijd, maar wij hebben donderdagavond gezien wat voor indruk het maakt wanneer wij als beroepsgroep onze solidariteit tonen”, aldus Edwin Herdink, voorzitter Commissie CFD.

Hij bevestigt tevens dat de VVD tijdens het debat woensdagmorgen aanstaande om 10:15 uur, namens de gezamenlijke brancheorganisaties Adfiz, CFD, NVF, NVGA en OvFD, een motie zal indienen ter verlenging van de uiterste examendatum.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.