Adviseurs kiezen bij Schade meestal voor drie voorkeurspartners

0

Op de markten Particulier Schade en Zakelijk Schade wordt ruim 90% van de productie door adviseurs ondergebracht bij de drie voor het kantoor belangrijkste aanbieders.

Dat blijkt uit een tussentijdse rapportage van het performanceonderzoek van individuele aanbieders op een zestal productmarkten, dat wordt uitgevoerd door Bureau DFO in samenwerking met Atentikmarketing.

Voorkeurspartners

Bureau DFO: “Het onderzoek is in volle gang en levert al een aantal interessante tussentijdse resultaten op. Opvallend is dat met name op de markten Particulier Schade en Zakelijk Schade een zeer groot deel van de omzet door adviseurs wordt ondergebracht bij een beperkt aantal aanbieders. Adviseurs doen graag zaken met voorkeurspartners waarvan ze de producten en processen, maar ook de mensen goed kennen. Serviceproviders worden door adviseurs ook regelmatig aangemerkt als een van de drie belangrijkste aanbieders op de schademarkt.”

Concentratie op de schademarkt

Op de markten Particulier Schade en Zakelijk Schade wordt ruim 90% van de productie door adviseurs ondergebracht bij de drie voor het kantoor belangrijkste aanbieders. Op bijvoorbeeld de hypothekenmarkt en de markt voor lijfrenteproducten is de concentratie veel minder groot met percentages van op beide markten rond de 75%. Verder is het opvallend dat wanneer gevraagd wordt naar de top 3 aanbieders waar men voor particuliere schade mee samenwerkt 22,5% van de deelnemers een of meerdere serviceproviders noemt. Bij zakelijke schade is dit bij 21,1% van de respondenten het geval. De wat kleinere kantoren (< 5 medewerkers) noemen relatief vaak ook serviceproviders als belangrijke aanbieder voor schadeproducten. Op de andere deelmarkten (Lijfrente, ORV, Inkomen/AOV en Hypotheken) worden serviceproviders nauwelijks genoemd als ‘aanbieder’.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.