ABN: nieuwe klanten kunnen restschuld meefinancieren

0

Vanaf nu kunnen ook nieuwe hypotheekklanten van ABN Amro en dochter Florius een (eventuele) restschuld meefinancieren tegen het gangbare tarief, zonder extra opslag. Tot nu toe konden alleen bestaande klanten van de bank dit.

De bank hoopt op deze manier de doorstroming op de woningmarkt verder te bevorderen. Frans Woelders, algemeen directeur Retail Banking: “‘Bijna de helft van de jonge woningbezitters heeft een restschuld, maar vaak onvoldoende eigen middelen om die mee te financieren. Zij kunnen hierdoor niet doorstromen net nu de woningmarkt aantrekt. Met dit aanbod willen wij hen op weg helpen naar hun volgende woning.”

Onder water
De bank biedt klanten de mogelijkheid tot 115% marktwaarde van de woning te financieren, inclusief restschuld. Woelders: “Voorwaarde is dat de klant de lasten moet kunnen dragen. Restschuldfinanciering is zowel met NHG als zonder NHG mogelijk. Op dit moment staat ongeveer een kwart van de huizenbezitters ‘onder water; 80% van de woningbezitters met een restschuldfinanciering bij ABN Amro is tussen de 30 en 45 jaar oud. De gemiddelde restschuldfinanciering is 30.000 euro.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.