ABN Amro en ING introduceren contactloze betaalpas

0

Klanten van ABN Amro en ING krijgen vanaf medio 2013 een betaalpas waarmee ook ‘contactloze’ betalingen kunnen worden gedaan. Klanten kunnen straks met deze pas kleine bedragen afrekenen door de pas tegen de automaat aan te houden.

De beide banken hebben onafhankelijk van elkaar succesvolle proeven gedaan met contactloos betalen. Ondanks de forse groei van het aantal pinbetalingen in de afgelopen jaren vindt nog steeds 63% van alle betalingen aan de toonbank met contant geld plaats. Arjan Bol, directeur Betalen van ING: “We verwachten dat deze snelle en gemakkelijke manier van betalen ervoor zorgt dat kleine bedragen steeds minder met contant geld worden afgerekend. Dat past in het streven van banken en winkeliers naar een veiliger en efficiënter betalingsverkeer.”

Betalen met een contactloze pas maakt gebruik van vergelijkbare techniek als betalen met de mobiele telefoon. Beide banken verwachten dat later in 2013 betalen met mobiele telefoons aan de kassa ook mogelijk is.

De verwerking van de betaling gaat op dezelfde manier als bij een transactie waarbij de pas in de automaat wordt gestoken. De betaling wordt gewoon van de betaalrekening afgeboekt. Begin volgend jaar volgen de eerste betaalautomaten in Nederland die contactloze betalingen accepteren. In Australië, Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië, Polen, Turkije en de VS betalen mensen al met een contactloze betaalpas.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.