1 januari 2016: WGA D-day

0

Op 1 januari 2016 wordt het WGA eigenrisicodragerschap uitgebreid met het flexrisico en veranderen de premies ingrijpend. Alle Nederlandse werkgevers staan nu voor de keuze: ga ik eigenrisicodragen voor de WGA-vast en de WGA-flex samen, of verzeker ik me binnen het publieke bestel?

“1 januari 2016 is D-day voor iedere assurantieadviseur die verzekeringen met een WIA-dekking in zijn portfolio heeft”, aldus VSZ Assuradeuren. Het bedrijf organiseert speciaal voor assurantieadviseur op 19 februari in Hilversum een Expertsessie over de nieuwe WGA

Roadmap 1-1-2016
Hierin beschrijft VSZ stapsgewijs wat er dit jaar op de adviseur afkomt:

  • 1 april 2015: Deadline keuze eigenrisicodragen ZW, adviesmoment organiseren grip op flexrisico
  • 1 juli 2015: Ingangsdatum eigenrisicodragen ZW, laatste kans om grip op flexrisico te organiseren voor start Nieuwe WGA
  • 1 september 2015: Publicatie parameters Werkhervattingskas (Whk) door UWV
  • 1 oktober 2015: Deadline keuze eigenrisicodragen Nieuwe WGA
  • 1 januari 2016:– Start Nieuwe WGA

Expertsessie
Robin van Beem, partner & advocaat bij Van Beem De Jong Advocaten, zet tijdens de bijeenkomst uiteen wat de zorgplicht bij (collectieve) inkomensverzekeringen voor de adviseur en zijn klant betekent. Tirke Karim, zelfstandig trainer/adviseur en arbeids- en organisatiepsycholoog, gaat in op individueel functioneren, samenwerking, organisatiecultuur en organisatieverandering. Andere sprekers zijn Gaston Merckelbagh, algemeen directeur VSZ Assuradeuren; Leo Bil, directeur sociale zekerheid Acture en Leony Slagter, Senior Casemanager WGA-management bij Acture.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.