Relatie voor de toekomst

0

Auteur: Hans Schriever, Co Worker- Next Step Factory

Waarom zijn wij als financiële adviseurs op aarde? Deze vraag lijkt aan één kant erg overtrokken. Aan de andere kant is dit waar het om draait. Het is dus best de moeite waard om even deze 300 woorden te lezen.

Kijkend naar de gemiddelde Nederlander, zijn deze drie zaken: geld, inkomsten of vermogen, niet zijn hoogste prioriteit. Hij wil gemakkelijk leven, kopen met de wetenschap dat het geen problemen geeft. Dat is precies de plek waar de financiële adviseur zijn rol en dienstverlening volledig kan waarmaken.

Bij het (opnieuw) vaststellen van de echte service van je adviesbedrijf is dit helaas het item waar veel adviseurs vastlopen: Het beste advies, de laagste prijs, de schadeondersteuning die u altijd meer geld oplevert, altijd paraat voor uw klant, uw klant hoeft niets meer te doen u doet alles, alles in dienst voor de klant… Het lastige is dat u snel meer belooft dan u kan waarmaken. De klant kan altijd een adviseur tegenkomen met een ander onderbouwd advies, een verzekeraar of een andere adviseur vinden die het goedkoper doet, het is onmogelijk om altijd persoonlijk bereikbaar te zijn, et cetera.

Wat u kunt waarmaken is om HET CONTACT met uw klant te onderhouden, door afspraken te maken die u dan ook nakomt. Toezeggingen en vastgelegde afspraken lijken los te staan van uw inhoudelijk werk van advisering en andere dienstverlening; maar voor het krijgen en vasthouden van het vertrouwen is dit de basis. Dus maak altijd waar wat u belooft en als iets uitloopt (al is het maar een paar minuten): meld het uw klant. Registreer toezeggingen duidelijk in uw administratiesysteem om duidelijkheid te houden. Want met deze kennis kan uw klant onbekommerd leven en met vertrouwen de zaken doen die hij het liefst doet.

Door de vertrouwensband met uw klant optimaal in te vullen, heeft u een relatie voor de toekomst en ook een die een foutje of een zwakte op een adviesgebied accepteert. Zolang u eerlijk aangeeft wat speelt, ligt dit in lijn met uw relatie. Veel plezier met zaken doen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.