Bank lanceert eigen vergelijkingssite

0

Bijna een derde van de Nederlanders (31%) heeft geen idee wat zij betalen voor hun betaalrekening. SNS Bank lanceert daarom de online vergelijkingssite ‘Voordeel Vergelijker’.

De helft van de Nederlanders denkt per jaar tussen de 16 en 30 euro kwijt te zijn voor zijn betaalpakket. En 45% weet niet welke diensten zijn bank in ruil voor dat bedrag aanbiedt Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard in opdracht van SNS Bank.

Daarom lanceert SNS Bank de online vergelijkingssite ‘Voordeel Vergelijker’, op basis van gegevens van MoneyView. Deze site laat de verschillen zien tussen betaalrekeningen van de grootste banken.

Patrick Kuijsters, directeur marketing van SNS Bank: “We weten dat bij het vergelijken van betaalrekeningen vooral wordt gekeken naar de prijs. Maar dan vergelijk je appels met peren. Het zijn juist de voorwaarden en eigenschappen die voor een klant het verschil maken. Daarom maken we die met onze site inzichtelijk.”

Uit het onderzoek van SNS Bank blijkt dat ruim een derde van de Nederlanders er wel eens aan denkt om over te stappen naar een andere bank. Als reden om het niet te doen wordt vooral genoemd dat het teveel gedoe lijkt (44%) en dat het voordeel van overstappen te klein wordt geacht (36%).

Op Voordeel Vergelijker biedt SNS Bank inzicht in de diensten die in een betaalrekening zitten en welke kosten je daarvoor betaalt. MoneyView bepaalt – op basis van een klantprofiel – welke betaalproducten met elkaar vergeleken moeten worden. Bovendien verversen zij dagelijks de gegevens, zodat de vergelijking altijd is gebaseerd op actuele prijzen, rentes en voorwaarden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.