Doelspaarpot wordt populairder

0

Ongeveer 15% van de spaarrekeningen in Nederland kent de mogelijkheid van één of meerdere virtuele doelspaarpotten, waarbij gericht gespaard wordt voor een doel.

Dat blijkt uit onderzoek van MoneyView. Met een doelspaarrekening kan de rekeninghouder één of meerdere virtuele potjes maken, waar een eigen naam aan gegeven en vaak ook een foto aan gekoppeld kan worden. Verschillende rekenhulpmiddelen helpen de spaarder vervolgens om het door hem of haar gewenste doel te bereiken.

Aegon introduceerde dit fenomeen in 2008. Van de 68 onderzochte producten kennen er inmiddels 15 de mogelijkheid van tenminste één doelspaarpot, met 11 van deze producten zijn er meerdere aan te maken.

MoneyView heeft ook weer de jaarlijkse MoneyView ProductRating opgesteld voor dagelijks opvraagbare spaarrekeningen en lange termijn deposito’s. Voor de ProductRating Prijs zijn 5 sterren gegeven aan de direct opvraagbare spaarrekeningen van Knab (Kwartaal Sparen), RegioBank (Eigen Huis Sparen) en SNS Bank (Maxisparen). Voor al deze rekeningen gelden in meer of mindere mate beperkende voorwaarden, die er voor zorgen dat er een iets hogere rente gegeven kan worden.

De 5 sterren bij de ProductRating Prijs voor lange termijn deposito’s gaan naar Anadolubank (Alfa Depositorekening), Argenta (Termijndeposito) en LeasePlan Bank (Termijndeposito).

Voor de MoneyView ProductRating Flexibiliteit hebben de volgende producten de maximale 5 sterren waardering gekregen: de dagelijks opvraagbare spaarrekeningen van Rabobank (SpaarRekening), RegioBank (Spaar-op-Maat Vrij) en SNS Bank (Internet Sparen) en de lange termijn deposito’s van ASN Bank (Depositosparen), RegioBank (Keuzedeposito – Spaar-op-Maat Vast) en SNS Bank (Keuzedeposito).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.