Hypotheekbranche werkt veel online samen met klant

0

Bijna de helft (46%) van alle professionals die werkzaam zijn in de hypotheekbranche geeft aan dat zij veel online samenwerken met klanten. Daarmee zijn zij voor de tweede maal op rij koploper binnen de financiële sector als het gaat om online samenwerken met klanten.

De accountancybranche staat op de tweede plek met 37%. De top drie wordt compleet gemaakt door de verzekeraars (36%). Dit blijkt uit onderzoek onder 498 professionals uit de bankensector en de verzekerings-, pensioen-, hypotheek- en accountancybranche. Het onderzoek is uitgevoerd door Markteffect in opdracht van Hyarchis, specialist in content- en online samenwerkingsoplossingen.

Serge Leclercq, commercieel directeur bij Hyarchis: “Als de onderzoeksresultaten worden vergeleken met die uit 2014, blijkt duidelijk dat de hypotheekbranche steeds verder uitloopt op de andere branches binnen de financiële sector. Vorig jaar had de hypotheeksector slechts 3% voorsprong op de nummer twee (verzekeraars). Dit jaar is dat verschil 9% met de nummer twee (accountancy). Tevens blijkt dat het aantal online samenwerkende professionals ten opzichte van vorig jaar is gestegen met 13%.”

Huizenmarkt
“De economie trekt aan”, zegt Leclercq. “Dat is in vele sectoren te zien en zeker in de huizenmarkt. De hypotheekbranche voelt de hete adem van nieuwe disruptieve spelers in haar nek. Dit is een van de verklaringen waarom deze branche koploper is als het gaat om online samenwerken met klanten. De traditionele hypotheekverstrekker voelt, meer dan andere branches, de druk om online samenwerken met klanten te omarmen en zo de concurrentiepositie te verstevigen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.