We willen jong met pensioen

0

Volgens FitVermogen.nl verwachtte begin vorig jaar nog 21% van de Nederlanders voor zijn 65e van zijn pensioen te gaan genieten, aan het einde van 2014 dacht al 27% van hen vervroegd met pensioen te kunnen gaan. Hoe realistisch zijn deze verwachtingen bij een stijgende pensioenleeftijd?

Naast de respondenten die denken voor hun 65e met pensioen te kunnen gaan, verwacht ruim 40% tussen zijn 65e en 67e van een goede oude dag te kunnen gaan genieten. De uitkomsten komen uit een onderzoek dat is gehouden in opdracht van FitVermogen.nl, het online beleggingsplatform van ING Investment Management. Er werd aan het begin en einde van 2014 onderzoek gedaan.

Overigens is niet iedereen optimistisch. Want hoewel een meerderheid verwacht in ieder geval voor zijn 67ste met pensioen te kunnen, denkt ook 9% van de ondervraagden pas na zijn 70ste of zelfs helemaal nooit met pensioen te kunnen gaan.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.