Polen aast op pensioengeld ING en Aegon

0

Door een truc van de Poolse regering dreigen ING en Aegon zwaar gedupeerd te worden. Een groot deel van de door deze private verzekeraars beheerde pensioenen in het land lopen gevaar te worden overgenomen door de overheid. Dat meldt BNR.

De Poolse regering maakt zich zorgen om de staatsschuld. En om die te verlagen wil het nu de Poolse staatsobligaties die in de private pensioenpotten zitten confisqueren. Zonder compensatie voor de verzekeraars overigens.

De private partijen hebben zo’n 70 miljard euro onder beheer, waarvan nu de helft dreigt te worden afgepakt. Want mede door regelgeving zijn de Poolse pensioenen voor een groot deel belegd in Poolse staatsobligaties.

ING heeft een top drie positie op de Poolse pensioenmarkt. ‘De ontwikkelingen in Polen zijn zeker zorgelijk. Wat de Poolse regering heeft voorgesteld, is dat het de staatsobligaties in handen van private pensioenfondsen wil overbrengen in een staatspensioenfonds. Daar zijn we uiteraard niet blij mee’, aldus de instelling. (Bron: BNR.nl)

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.