Das wil aanbod toegankelijker maken voor zzp’ers middels ‘embedded insurance’

0

Via insurtech Alicia zet Das de eerste stappen op het gebied van ‘embedded insurance’ voor zzp’ers. Het aanbod van de juridische dienstverlener komt daarmee beschikbaar op de plekken waar zzp’ers werk vinden of hun geldzaken regelen. De dienstverlening is inmiddels beschikbaar in de mobiele app van Knab.

De embedded dienstverlening is sinds 4 juli via Alicia direct beschikbaar via een groot aantal partners, waaronder als eerste de mobiele app van Knab. Binnen de Knab-omgeving worden rechtsbijstandverzekeringen en Das On Demand rechtshulp aangeboden.

Juiste product op de juiste plek

Das ziet dat het gebruik van juridische dienstverlening verandert, vooral als gevolg van een meer flexibele werk- en levensstijl bij consumenten en bedrijven. Meer en meer willen zzp’ers specifieke juridische hulp beschikbaar hebben op het moment dat zij het nodig hebben.

Met embedded insurance wil Das aansluiten op die veranderende behoefte. “Het juiste product op de juiste plek op het juiste moment en daarmee ‘embedded’ in de customer journey. In de Knab App, zoals bij het openen van een nieuwe rekening.”

Silvia Onos, manager Innovatie bij Das: “Betaalbare juridische ondersteuning komt op deze manier nog eenvoudiger binnen handbereik. Dit is de toekomst van juridische hulp en ik ben ervan overtuigd dat deze vorm van distributie de komende jaren alleen maar verder gaat groeien.”

Juridische hulp niet altijd top of mind

Uit eerder onderzoek van Das blijkt dat zzp’ers en andere kleine ondernemers bij de start niet direct denken aan het regelen van juridische hulp. Ook op een later moment regelen ze dat vaak niet alsnog, terwijl ze wel geconfronteerd worden met juridische geschillen. Zo bleek dat ruim 50% van de ondervraagden in de voorafgaande vijf jaar één of meerdere keren een juridisch probleem heeft gehad. In circa driekwart van de gevallen had dat vervolgens voornamelijk financiële consequenties.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.