NN neemt Human Capital Services over

0

Nationale-Nederlanden neemt Human Capital Services (HCS) over, een aanbieder van diensten en oplossingen op het gebied van risk en casemanagement voor verzuim en arbeidsongeschiktheid. HCS moet de duurzame inzetbaarheid voor werknemers gaan verbeteren.

Fred Toussaint, voormalig directeur van Nationale-Nederlanden Inkomen Collectief, wordt aangesteld als algemeen directeur. Samen met James van der Spek, voormalig eigenaar van HCS, zal hij de nieuwe directie vormen.

“Wij zien dat het Midden- en Kleinbedrijf en Mid-Corporates een groeiende behoefte hebben aan ondersteunende diensten voor de inzetbaarheid van hun medewerkers”, aldus CEO David Knibbe van Nationale-Nederlanden. “Met deze versterking hebben we een uitstekende basis om aan deze wens tegemoet te komen en kunnen we de dienstverlening van HCS aan haar klanten verder uitbouwen.”

HCS zet de dienstverlening aan werkgevers en verzekeraars voort en blijft de samenwerking met intermediairs opzoeken. Daarnaast gaat HCS verder inzetten op technologische ontwikkelingen op het gebied van data-analyses en dit wordt, samen met een nieuw IT platform, de basis voor de dienstverlening.

Hiervoor gaat HCS een strategische samenwerking aan met Otherside at Work (Otherside). Otherside ontwikkelt software op het gebied van bedrijfsgezondheid en sociale zekerheid en biedt het meest complete verzuimsysteem van Nederland (Xpert Suite). Nationale-Nederlanden neemt tevens een minderheidsbelang in Otherside.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.