Centraal Beheer komt met cyberdienstverlening

0

Centraal Beheer heeft CyberZeker gelanceerd. Deze dienstverlening voor mkb-ondernemers omvat een cyberverzekering, een 24/7 hulpdienst en aanvullende cyberdiensten.

Naast het verzekeren van het cyberrisico beoordeelt de verzekeraar elke melding van een cyberincident of gegevensinbreuk met een cyberteam, vertelt Jack Hommel, directeur bedrijven bij Centraal Beheer. “Is het ernstig, dan brengt onze partner Fox-IT samen met de IT’ers van het getroffen bedrijf alles weer op orde. Hun kennis van de systemen combineren we met onze specifieke kennis van cyber security.”

Ook door de komst van de nieuwe privacy wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming per 25 mei 2018) wordt het belang van digitale veiligheid voor de mkb-ondernemer steeds groter. Middels de AVG-checklist wil Centraal Beheer ondernemers inzicht geven in de maatregelen die ze moeten nemen om te kunnen voldoen aan de nieuwe privacywetgeving.

Inzicht in cyberrisico

Centraal Beheer biedt bedrijven tegen betaling ook een Cyber Security-assessment aan. Een specialist beoordeelt op locatie de huidige ICT-beveiliging op drie onderdelen: personeel, bedrijfsprocessen en technologie.

Het adviesrapport geeft aan welke cyberrisico’s de mkb-ondernemer loopt en welke beveiligingsmaatregelen hij kan nemen om de kans op cyberincidenten en menselijke fouten te verkleinen. Om een eerste indruk te krijgen van de cyberrisico’s kan hij een kosteloze checklist invullen.

Meer cyberdiensten

“Ondernemers hebben groeiambities en wij willen die bedrijven graag helpen met innovatieve oplossingen, persoonlijke service en digitale ondersteuning”, aldus Hommel. “In een later stadium zullen we ook andere diensten aanbieden die het securityniveau omhoog brengen. Denk bijvoorbeeld aan monitoringsdiensten en een awareness-programma voor medewerkers. Op die manier helpt Centraal Beheer ondernemers om te blijven doen waar zij goed in zijn: ondernemen.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.