24% meer ziekmeldingen in zomer dan in 2021

0

Het aantal ziekmeldingen door werknemers van mkb’ers in Nederland laat sinds augustus een flinke toename zien, blijkt uit cijfers van Interpolis. Het gaat voornamelijk om kortdurend verzuim. Gedurende de zomer lag het totaal aantal ziekmeldingen 24% hoger vergeleken met de zomer van 2021.

Tussen augustus en de laatste week van september is er een stijging te zien van 58%. Het gaat voornamelijk om kortdurend verzuim. Vergeleken met de pre-corona jaren, is het aantal verzuimmeldingen in de zomer van 2022 gemiddeld 78% hoger.

Het hoge aantal verzuimmeldingen gaat met name om kortdurend verzuim. René Voets, directeur Bedrijven bij Interpolis: “Als we kijken naar de informatie van het RIVM zien we in het eerste kwartaal van 2022 vooral dat de Omikron-variant voor veel ziekmeldingen zorgde. Gedurende de lente werd het aantal ziekmeldingen vooral veroorzaakt door de griep. Vanaf september loopt het aantal besmettingen met corona weer op.”

“Om te voorkomen dat we dit najaar te maken krijgen met veel uitval van personeel, is het belangrijk dat werkgevers aandacht hebben voor het voorkomen van besmettingen op kantoor. Denk opnieuw goed na over maatregelen die je in je organisatie kunt nemen. Stimuleer bijvoorbeeld mensen met klachten om thuis te werken. We moeten waken dat we een najaar ingaan waarin bovenop het huidige tekort aan personeel, mensen uitvallen doordat zij besmet zijn met corona.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.