Callas digitaliseert WGA-hiaten

0

Met de WIA Planner van Callas krijgen adviseurs nu ook inzicht in de hiaten van de 85 meest voorkomende collectieve WGA-hiaatverzekeringen. Hypotheekadviseurs hoeven hierdoor geen uitgebreid onderzoek meer te doen naar alle ins -en outs van zo’n regeling.

Het is volgens Callas in de praktijk niet eenvoudig om de juiste informatie van zo’n collectieve regeling boven water te krijgen. Vanuit de markt ontving de verzekeraar signalen dat adviseurs dit ervaren als bijzonder lastig en tijdrovend. “Daarom zijn we zelf op onderzoek uitgegaan en hebben alle WGA-hiaatverzekeringen in kaart gebracht. Een onthutsende conclusie is dat de meeste werknemers met een WGA-hiaatverzekering nog steeds grote financiële risico’s lopen in het geval van gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Slechts 4 van de 85 onderzochte collectieve verzekeringen biedt hiervoor een goede dekking”, aldus Callas in een toelichting.

De tool

De WIA Planner is een gratis adviestool voor advieskantoren met een aanstelling bij Callas. De tool wordt gebruikt door ruim 1.500 adviseurs. De nieuw toegevoegde toolkit geeft adviseurs een compleet inzicht in de 85 meest voorkomende collectieve WGA-hiaatverzekeringen. De regelingen zijn met één muisklik te selecteren. Hypotheekadviseurs hoeven hierdoor volgens Callas geen uitgebreid onderzoek meer te doen naar alle ins -en outs van zo’n regeling, of ingewikkelde vragenlijsten mee te geven aan klanten die ingevuld moeten worden door de werkgever.

Dat moet een aanzienlijke tijdsbesparing opleveren voor adviseurs, zegt Callas. “De meeste klanten hebben zelf geen idee wat voor soort regeling er door de werkgever of in de CAO is getroffen. En vaak weten werkgevers het ook niet precies. Is het een basisregeling? Of juist uitgebreide regeling? Wat is er exact geregeld, en wanneer keert de verzekering precies uit? Tot voor kort bood geen enkel softwarepakket in de markt hier een oplossing voor.

Callas TOP verzekering

De adviestool berekent tevens of de Callas TOP verzekering van toegevoegde waarde is. Deze verzekering biedt, net als een uitgebreide collectieve WGA-hiaatverzekering, een 70% inkomensgarantie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.