Aon integreert risico- en crisisadvies

0

Aon heeft COT (Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement) en Aon Global Risk Consulting (AGRC) samengevoegd tot één risk consultancyafdeling. In Nederland blijft COT onder de huidige naam en met de huidige dienstverlening opereren.

Door het samenvoegen van de risico- en crisisadvies-activiteiten binnen het bedrijf ontstaat een afdeling van ruim vijftig mensen die alle stappen van het risicomanagementproces biedt, met oplossingen voor risicobeperking, -preventie, kwantificering en financiering. Hierdoor kunnen zowel de kans als de impact op risk events worden verminderd.

Ook alle facetten van specialisaties, zoals Business Continuity Management, worden voortaan integraal aangeboden. Volgens Aon wordt hierbij aangesloten op de behoefte bij zowel klanten als regelgevende instanties om de focus bij nieuwe, opkomende risico’s te leggen op het weerstands- en herstelvermogen  van organisaties (de ‘resilience’).

Nieuwe benoemingen

Met deze samenvoeging is Alex van den Doel (46, foto) per 1 september verantwoordelijk voor de vernieuwde AGRC-organisatie. Marco Zannoni (38) blijft Director COT en wordt tevens Strategy Director AGRC. Hij vormt samen met Van den Doel het managementteam van de nieuwe organisatie.

Dora Horjus (46) maakt na ruim acht jaar de overstap van Managing Director COT naar Managing Director Corporate Wellness bij Aon. In de acht jaar die zij bij COT werkte, heeft ze onder meer voor de integratie van COT binnen Aon gezorgd en voor een verbreding van het klantportfolio – van hoofdzakelijk publieke sector naar andere markten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.