Michiel Meijer: ‘Wordt het weer sappelen de komende jaren?’

0

‘Starters zijn kansloos op de woningmarkt!’, ‘Geen woning meer te krijgen in de grote steden…’ en ‘Hypotheekrente omhoog, laatste kans oversluiters!’. Zomaar een paar quotes uit de kranten van de afgelopen weken.

Als je de berichtgeving leest, komen er donkere tijden aan voor hypotheek (financieel) adviseurs. Er is straks geen starter meer te vinden in de (digitale) spreekkamer en oversluiters worden een uitstervend ras.

Denken we straks met weemoed terug aan de afgelopen jaren? Nee! De echte financieel adviseurs blijven het druk hebben. Zij merken relatief weinig van het ‘normaliseren’ van de woningmarkt. Een groot deel van hun praktijk bestaat nu al (en zal blijven bestaan) uit het bijstaan van (ex-)echtelieden tijdens een echtscheiding, het begeleiden van ondernemers in het maken van de juiste financiële keuzes, alsook het onderhouden, en waar nodig (en gewenst) aanpassen, van de verzekeringsbehoeften van hun bestaande klanten. Natuurlijk doen zij ook de begeleiding in het aankoop- en financieringstraject van een starter of doorstromer, maar door het ‘wateriger worden’ van deze markt hebben zij nóg meer tijd voor nóg meer echt advieswerk.

De financieel adviseur van de toekomst is eigenlijk gisteren al begonnen met het veiligstellen van zijn toekomst. Door een intensieve klantrelatie op te bouwen, echt waarde toe te voegen en relevant te zijn op die momenten dat hij of zij het verschil kan maken! De winnaars onderscheiden zich door de intrinsieke wil om wereldkampioen te willen worden in het echt voelen, weten en beleven wat hun klanten bezighoudt. Eigenlijk mogen we de financieel adviseur van de toekomst ook geen adviseur meer noemen, maar verdient hij of zij de eretitel ‘klantenliefhebber’.

Voor klantenliefhebbers wordt het nooit sappelen, maar zal het nu, straks en in de toekomst een genot worden om dat vak te mogen uitoefenen. Forza Klantenliefhebber, Forza Van Bruggen Adviesgroep!

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Michiel Meijer

Michiel Meijer is Algemeen directeur van Van Bruggen Adviesgroep.