HypoVak 2020: ‘The new generation’

0

Producten en diensten veranderen door nieuwe inzichten, veranderende klantbehoeften, maatschappelijke trends en wet- en regelgeving. Adviseurs bedienen verschillende generaties consumenten, waarbij elke generatie klanten eigen wensen en behoeften hebben. Maar ook onder intermediairs zijn verschillende generaties actief met eigen ideeën over de beroepsgroep. Dit dynamische speelveld staat centraal tijdens HypoVak ‘The new generation’ op dinsdag 27 oktober 2020 in NBC Nieuwegein.

Aan de vooravond van een nieuw decennium kunnen we vaststellen dat de verschillen tussen de generaties groot zijn. Geen generatiekloof zoals in de roemruchtige jaren 60, maar juist een groter verschil tussen mensen onderling. In de pensioendiscussie wordt gesproken over de afnemende solidariteit bij de jongste generaties door een voortschrijdende individualisering. Die individualisering zien we ook al langer terug in de keuzes die consumenten maken bij het afsluiten van een verzekeringsproduct. Alarmerend voor een productketen die gebouwd is op het solidariteitsprincipe.

Maar ook op de arbeidsmarkt nemen de verschillen toe. Jongeren kiezen vaker voor plezier in het werk en zetten daarbij het inkomen op een tweede plek. Op de woningmarkt heeft de jonge generatie het moeilijk, maar wordt bij de financiering vaker door de oudere generatie geholpen. Verschillende kredietverstrekkers spelen hier al met producten op in.

De enige kloof die nog wordt genoemd is de digitale generatiekloof die wordt gevormd door de snelheid waarmee de technologie zicht doorontwikkeld. Generatie-overstijgende klantbediening is een van de thema’s die centraal tijdens HypoVak. Laat je daar informeren over de new generation hypotheken, diensten, consumenten en adviseurs.

In de traditionele InFinance special Kansen & Visies leest u de ‘new generation’ in een breder brancheperspectief. Met bijna vijftig visiecolumns, interviews en artikelen krijgt u een beeld van wat u te wachten staat in het nieuwe decennium op de vakgebieden waarin u actief bent, waar uw commerciële kansen in 2020 liggen en hoe en met welke vaardigheden u deze kansen kunt verzilveren.

Inschrijven voor HypoVak ‘The new generation’ op dinsdag 27 oktober 2020 in NBC Nieuwegein doet u op HypoVak.nl.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Alex Klein

Alex Klein is hoofdredacteur van InFinance, een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners.