‘Alternatief voor Achmea-zorgklanten’

0

Bert ter Maat, mede-eigenaar van advieskantoor Combinass, wil samen met collega-adviseurs een alternatieve oplossing creëren voor hun huidige Achmea-zorgklanten. Hij wil middels een collectief afspraken gaan maken met andere aanbieders van zorgverzekeringen.

In juli maakte Achmea bekend dat Avéro Achmea en Zilveren Kruis voor zorgverzekeringen de samenwerking met een deel van de markt beëindigt. Voor Ter Maat is dit een doorn in het oog. “Achmea beperkt de vrije keuze van klanten, en bovendien creëren ze voor mijn bestaande Achmea-verzekerden een probleem om mijn dienstverlening op niveau te houden.”

Ter Maat roept andere Adfiz-leden op om zich bij hem aan te sluiten teneinde gezamenlijk goede afspraken met andere aanbieders te kunnen maken. Die afspraken betreffen dan niet alleen de hoogte van de premie, maar zeker ook schade-afwikkeling en wijze van premie-incasso.

Hij heeft daarvoor een loket geopend waar collega’s zich kunnen melden. Daarvoor hoeft een kantoor alleen een excelformulier vóór 15 oktober 2017 in te vullen en te retourneren. Het excel-bestand is bij hem op te vragen (btermaat@combinass.nl).

De verzamelde informatie over omvang, regio en voorkeur voor aanbieders en incasso-mogelijkheden, wordt geanonimiseerd uitgezet bij een aantal aanbieders. Ter Maat: ”De stap van Achmea lijkt me een buitenkans voor andere aanbieders; ik verwacht dat een aantal aanbieders hier bovenop springen.” Op basis van de reacties van collega’s en aanbieders worden vervolgstappen gepland.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.