Met quiz van Monuta maak je kans op… een uitvaart

0

Monuta wil mensen op een ludieke manier bewuster maken van de kosten voor een uitvaart. Dat doet de uitvaartverzekeraar met een online quiz: de Rekenmaaruit!vaartquiz. Deelnemers maken kans op een gratis uitvaart.

Uit onderzoek van Nibud blijkt dat zeker één op de drie mensen geen inschatting kan maken van de gemiddelde kosten van een uitvaart. Van de mensen die wel een inschatting kunnen maken, schat de helft de kosten voor een uitvaart lager dan 6.000 euro in. In werkelijkheid bedragen de gemiddelde kosten van een uitvaart ongeveer 7.500 euro volgens Nibud. Opvallend is dat ongeveer 45% van de mensen met een uitvaartverzekering onderverzekerd is.

Uitvaart winnen

Corné Mulders, directeur Uitvaartzorg bij Monuta. “Door een ludieke en luchtige quiz te maken die niet alleen educatief, maar vooral ook aantrekkelijk is, hopen we dat veel mensen de quiz gaan spelen. Aan het einde hebben ze dan iets opgestoken, namelijk kennis over de verschillende kosten van een uitvaart. Uiteraard helpt het om een bijzondere prijs aan de quiz te koppelen.”

De deelnemers (18+) aan de Rekenmaaruit!vaartquiz maken namelijk kans om een uitvaart te winnen ter waarde van 9.000 euro. Dit is tevens de meest gekozen waarde van een Monuta Uitvaartverzekering. Het bedrag wordt beschikbaar gesteld via een Monuta Uitvaartfonds waarmee de uitvaart later bekostigd kan worden. Het is ook mogelijk om de prijs aan een ander over te dragen.

Prijzenslag

Het gevoel en de uitstraling van de quiz is gebaseerd op tv-programma ‘Prijzenslag’ uit de jaren tachtig. De quizmaster is Steven Kazàn, met bijbehorende assistente, Maya. Kazàn loodst de deelnemers door vier categorieën: uitvaartkisten, eten en drinken, rouwvervoer en uitvaartmuziek. Per categorie moet de deelnemer de juiste prijs bij het juiste uitvaart item zetten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.