Hoe jonger, hoe goedkoper de uitvaartverzekering

0

Het is een misvatting dat een uitvaartverzekering alleen loont voor mensen die deze op latere leeftijd afsluiten. Dat stelt Overstappen.nl na eigen onderzoek. Jongeren kunnen zelfs tot 53% aan premie besparen wanneer ze nu al een uitvaartverzekering afsluiten.

Uit het onderzoek is gebleken dat het vroegtijdig afsluiten van een uitvaartverzekering op jonge leeftijd leidt tot langdurig lagere maandelijkse premies. De resultaten van het onderzoek laten premiebesparingen zien, variërend van 19% tot 53%. Jean-Paul Würsten, Uitvaartverzekeringsexpert bij Overstappen.nl geeft aan: “Het vroegtijdig afsluiten van een uitvaartverzekering brengt voordelen met zich mee, zoals lagere premies, lange termijn besparingen en de volledige uitkering van het verzekerde bedrag of diensten bij overlijden op jonge leeftijd.”

Volgens Würsten is het raadzaam om een uitvaartverzekering al rond 20-jarige leeftijd af te sluiten. “Op die leeftijd betaalt iemand gemiddeld tussen de 5 en 9 euro per maand, terwijl een 60-jarige vaak tussen de 25 en 35 euro betaalt. Dit komt door het grotere risico op overlijden bij een oudere persoon, waardoor de looptijd van de verzekering vaak korter is dan bij een jonger persoon. Daarnaast leidt het vroegtijdig afsluiten ook tot besparingen op het totale bedrag aan betaalde premies, waardoor het daadwerkelijk loont om op jonge leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten.”

Overstappen.nl heeft in haar onderzoek overigens geen rekening gehouden met mogelijke tussentijdse indexaties van de premie voor verzekeraars.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.