‘Advieskosten uitvaart stabiliseren’

0

De gemiddelde advieskosten voor de financiering van uitvaartkosten lijken zich te stabiliseren tot net boven de 90 euro. Dit blijkt uit de jaarlijkse analyse van uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger Monuta.

Sinds het provisieverbod in 2013 dalen de gemiddelde advieskosten over de financiering van uitvaartkosten jaarlijks. In 2021 zijn deze verder gedaald naar 92,17 euro. Dat is een daling van 2% ten opzichte van het jaar daarvoor (94,29 euro). Volgens Monuta, die de tarieven over 2021 van 1.001 intermediairs vergeleek, lijkt het bedrag zich nu te stabiliseren net boven de 90 euro.

Advieskosten uitvaart stabiliseren

Bron: Monuta

Vaste fee favoriet

In 2021 brengt 70% van de intermediairs een eenmalig vaste fee in rekening. Deze wijze van beloning blijft onverminderd groot. Ruim een derde van de intermediairs brengt eenmalig 75 euro in rekening voor uitvaartadvies. Daarmee is dit (nog steeds) het meest populaire bedrag voor uitvaartadvies.

Een (doorlopend) serviceabonnement is steeds minder populair en wordt nu nog maar door 11% van de intermediairs ingezet. Het gemiddelde bedrag dat intermediairs voor hun service vragen is afgelopen jaar gestegen naar 4,51 euro (2020: 3,77 euro).

“Het afgelopen jaar hebben we gemerkt dat het adviesgesprek rondom de financiering van uitvaartkosten korter is geworden vanwege de vereenvoudiging van onze uitvaartverzekeringen. We vinden het belangrijk dat er zo meer tijd is voor een goed gesprek tussen klant en adviseur, want alleen dan kan iemand openheid geven en dat biedt duidelijkheid. En zo kan er een passend advies gegeven worden. Daar ligt de kracht van een financieel adviseur”, zegt Ruud van der Wal, Manager Intermediaire Distributie van Monuta.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.