Zakelijke klant wil vooral algemene voorwaarden op orde hebben

0

Zakelijke klanten hebben voor hun bedrijfsvoering het meeste behoefte aan juiste en actuele algemene voorwaarden, personeelsdocumenten en privacygerelateerde documenten. Dat blijkt uit een analyse van juridisch dienstverlener Das naar het gebruik van de webshop Das Documenten Selfservice.

De Documenten Selfservice is drie jaar geleden opgericht met een gratis en betaalde aanbod van juridische documenten voor zakelijke klanten. Met name algemene voorwaarden kunnen op interesse rekenen: 40% van de downloads ging om deze categorie. Volgens Das zien ondernemers het belang van goede algemene voorwaarden, zodat ze juridisch sterk staan als ze een conflict hebben.

Ook personeelsdocumenten (17%), zoals een arbeidscontract, en privacygerelateerde documenten (9%), zoals een privacyverklaring, waren populair.

Een kwart van de klanten en gebruikers van de Documenten Selfservice hebben een rechtsbijstandverzekering. Vooral het kleinbedrijf en jonge bedrijven maken er gebruik van. Starters maken vooral gebruik van de service om contracten op te stellen. Van de gebruikers is 46% zzp’er en 54% mkb’er.

Impuls bij andere marktpartijen

De Das Documenten Selfservice biedt meer dan 150 juridische voorbeeldbrieven, voorwaarden en overeenkomsten aan. Indien gewenst, kan een ondernemer die vervolgens zelf op maat maken. Het gebruik van voorbeeldbrieven, zoals betalingsherinneringen en aanmaningsbrieven aangetekend mailen, is populair bij ondernemers.

Volgens Charles Staats, Chief Commercial Officer van Das, heeft de Documenten Selfservice ook geleid tot een impuls bij andere marktpartijen. “Dat is goed voor de markt in het algemeen en voor de toegankelijkheid en betaalbaarheid van juridische dienstverlening in het bijzonder. Wij blijven als Das investeren in innovatieve en toegankelijke rechtshulp en verwachten na de zomerperiode met nieuwe ontwikkelingen te komen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.