Vereende koppelt premiekorting aan RijBeterBox

0

Het rijgedrag van taxichauffeurs die gebruik maken van de RijBeterBox wordt nu gekoppeld aan premiekortingen bij de Vereende. Hoe beter het rijgedrag, hoe hoger de korting uitvalt (tot een maximum van 30%).

De RijBeterBox werd begin dit jaar gelanceerd door de Vereende. Het doel van de box is om de taxichauffeur bewust te maken van zijn rijgedrag waardoor de chauffeur zijn rijgedrag kan verbeteren. Met als gevolg minder schades.

De box meet aan de hand van zeven parameters het rijgedrag van de taxichauffeur. Dat zijn toerental, bochten (links en rechts), remmen, accelereren, snelheid en stationair draaien. Per maand ontvangt de chauffeur een rijscore voor zijn rijgedrag. De gemiddelde score van de laatste zes maanden voor de hoofdpremievervaldatum is de rijscore die wordt toegekend en waarover de korting wordt berekend.

“En met een goede score in de hand kan de assurantieadviseur een poging doen om een offerte bij een reguliere verzekeraar te krijgen”, vult de Vereende aan.

De chauffeur ontvangt de korting een jaar lang. Bij de daarop volgende hoofdpremievervaldatum gaat de Vereende weer uit van de dan geldende rijscore om de korting te berekenen. Als er schade wordt gereden, heeft dit uiteraard wel effect op de premie.

Aan het rijden met de RijBeterBox zijn voor de taxichauffeur geen extra kosten verbonden. Wel betaalt de chauffeur een borg van 80 euro, welke weer wordt teruggestort als hij de box inlevert.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.