Vereende komt 2021 financieel goed door

0

2021 was een financieel goed jaar voor de Vereende. De schadeverzekeraar voor bijzondere risico’s kwam uit op een positieve resultaat van 2,8 miljoen euro. De coronamaatregelen hadden een verschillend effect op de verschillende producten.

Dat blijkt uit het jaarverslag 2021 van de verzekeraar. In 2021 nam het premievolume van de verzekeringsportefeuille van de Vereende toe met 5% van 53,0 miljoen euro naar 55,6 miljoen euro bruto verdiende premie.

Verschillende producten reageerden verschillend op de coronamaatregelen; in periodes van (gedeeltelijke) lockdown werden er bijvoorbeeld meer taxiverzekeringen geroyeerd of opgeschort, maar sloot de Vereende bijvoorbeeld ook meer bestelautoverzekeringen.

De netto combined ratio kwam in 2021 uit op 91,8%. De solvabiliteit steeg van 143% naar 160%.

Ook de klanttevredenheid laat een doorlopende groei zien. Waar de Vereende in het eerste klanttevredenheidsonderzoek uit 2016 nog een 5,96 scoorde, is de score in 2021 opgelopen tot 6,65. Het doel van de verzekeraar is om de waardering te laten groeien naar een 7,1.

Taxi RijBeterBox

In 2021 werden ook stappen gezet om oplossingen te vinden voor vermindering van risico’s rond taxi’s. Zo was daar de introductie van de RijBeterBox (afbeelding), een box die door taxichauffeurs bewust te maken van het eigen rijgedrag, het rijgedrag van die chauffeurs verbetert. Met de RijBeterBox kunnen goed rijdende chauffeurs objectief hun goede rijgedrag aantonen en zo worden zij aantrekkelijker voor reguliere verzekeraars.

Voor medewerkers

Als werkgever heeft de Vereende dit jaar een mijlpaal bereikt met de certificering Great Place to Work. De medewerkers hebben de Vereende massaal als een aantrekkelijke werkgever beoordeeld en daarmee is de certificering mogelijk gemaakt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.