NN start proef met prepaid autopolis

0

Nationale-Nederlanden en Vodafone starten samen een proef met prepaid autoverzekering van Bundelz. Hierbij koopt iemand die maar af en toe zijn auto gebruikt een bundel van 1.000 kilometer. Een WA-bundel kost 50 euro en de WA Casco-bundel 70 euro.

“Betalen voor gebruik en niet voor het bezit van een auto is een ontwikkeling waar consumenten al langer om vragen. Dit inzicht hebben we gecombineerd met nieuwe technische mogelijkheden”, zegt Kokke van der Werf, directeur Sparklab – het innovatielab van Nationale-Nederlanden.

Hoe werkt het?

Met een bundel is de auto voor 1.000 kilometer verzekerd. Een ‘slimme stekker’ van Vodafone houdt de gereden kilometers bij. Als de limiet in zicht is, ontvangt de verzekerde een bericht en wordt de bundel automatisch verlengd. Zo rijdt hij niet onverzekerd rond. Een bundel is 1 jaar geldig, daarna vervallen de kilometers die niet gebruikt zijn.

In 2018 op de markt

Tot juli 2018 wordt Bundelz getest en kunnen geïnteresseerden zich via de website van Bundelz opgeven om deel te nemen aan de proefperiode. Als de proef succesvol is, brengt Nationale-Nederlanden Bundelz medio 2018 op de markt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.