Meer autoschademeldingen bij Interpolis in 2023

0

Het aantal autoschademeldingen bij Interpolis is in 2023 opnieuw licht toegenomen. Middels een nieuwe campagne roept de verzekeraar automobilisten op om bewuster aan het verkeer deel te nemen.

In 2023 werden in totaal 110.000 claims ingediend bij Interpolis in betrekking tot autoschades. Dat zijn er ruim duizend meer dan het jaar ervoor. Ook over heel Nederland is een toename te zien van het aantal verkeersslachtoffers en voertuigschade. In 2022 vielen er in Nederland 745 verkeersdoden, dat zijn er 163 meer dan in 2021.

De verzekeraar liet een onderzoek uitvoeren onder ervaren en minder ervaren bestuurders. Conclusie: hoe meer ervaren een automobilist is, hoe vaker deze op de automatische piloot rijdt. Ervaren automobilisten nemen daardoor risico’s in het verkeer, wat kan leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties en schade.

Onervaren automobilisten geven toe nog regelmatig te schrikken van andere weggebruikers of verkeerssituaties en voelen zich onzeker over hun rijstijl, maar passen wel hun rijgedrag aan. Zij zijn zich dus beter bewust van hun eigen tekortkomingen.

Met de nieuwe campagne BewustBestuurd heeft Interpolis als doel weggebruikers bewust te maken van hun keuzes in het verkeer en hoe deze hun veiligheid en die van andere weggebruikers beïnvloedt. In de online videoserie BewustBestuurd is onder meer het effect van ervaring, rolpatronen, kijkgedrag en anticiperen te zien.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.