Klap No Risk biedt pandemiedekking voor entertainmentbranche weer aan

0

Verzekeringsmakelaar Klap No Risk biedt sinds kort de pandemiedekking weer aan bij de annuleringsverzekeringen voor evenementen en entertainmentplekken (Covid-19 uitgezonderd). De pandemiedekking was sinds het uitbreken van de coronacrisis bij veel verzekeraars geschrapt.

Evenementen en entertainmentplekken zijn bij uitstek kwetsbaar bij het uitbreken van eventuele pandemieën of epidemieën. En dat laatste is volgens tal van gezondheidsorganisaties en wetenschappers niet alleen een theoretische mogelijkheid: als gevolg van globalisering, bevolkingsgroei, klimaatverandering en intensieve veeteelt is de kans op een nieuwe pandemie in de nabije toekomst aanzienlijk.

Bijkomend probleem was dat als gevolg van de coronacrisis wereldwijd verzekeraars zich gedwongen zagen de pandemiedekking te schrappen uit hun annuleringsverzekeringen voor evenementen en entertainmentlocaties. Daardoor zijn op dit moment tal van exploitanten van bijvoorbeeld bioscopen, attractieparken en indoor speeltuinen niet langer verzekerd tegen gedwongen sluiting en wegvallende inkomsten.

Schaarse capaciteit

Inmiddels een grote internationale verzekeraar weer een beperkte capaciteit aan (niet-corona gerelateerde) pandemiedekking beschikbaar gesteld. Dankzij goede contacten met deze partij is het verzekeringsmakelaar Klap No Risk gelukt een deel van die schaarse capaciteit te reserveren voor de Nederlandse evenementen- en entertainmentbranche.

Daardoor kunnen klanten van dit kantoor zich net als voorheen verzekeren voor vaste lasten zoals personeelskosten en huur van de locatie. Dit zorgt ervoor dat exploitanten niet langer (of aanzienlijk minder) afhankelijk zijn van overheidssteun als in de nabije toekomst opnieuw een pandemie uitbreekt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.