Formule 1-fans wanen zich een goede bestuurder

0

Formule 1-fans zijn overtuigd van hun kwaliteiten achter het stuur en denken dat anderen deze ook erkennen, blijkt uit onderzoek van Interpolis. Deze doelgroep veroorzaakt echter ook vaker schade dan niet-fans.

Volgens het onderzoek tonen Formule 1-fans een ‘zelfverzekerde, avontuurlijke rijstijl’. In vergelijking met niet-fans laten ze hun rijgedrag minder snel beïnvloeden door externe factoren zoals het weer of een gesprek in de auto. Formule 1-fans hebben ook vaker meer dan één keer iets geraakt tijdens het manoeuvreren (3%) en zijn vaker achterop een andere auto gereden (3%).

Formule 1-fans schatten zichzelf significant hoger in als goede bestuurder dan niet-fans, met indrukwekkende gemiddelde scores van 8,1 voor ‘goede bestuurder’, ‘veilige bestuurder’ en ‘ervaren bestuurder’. Opmerkelijk is dat ze zich in vergelijking met niet-fans ook minder laten beïnvloeden door stressoren zoals tijdsdruk, haast en onduidelijke navigatie.

Formule 1-fans rijden vaker bewust sneller dan de maximumsnelheid. Deze groep is minder gevoelig voor de mening van anderen over hun rijstijl en ervaart minder onzekerheid wanneer anderen commentaar leveren.

Meer proactieve maatregelen

Ondanks dat Formule 1-fans avontuurlijker rijden, nemen zij meer proactieve maatregelen. Zo controleren ze vaker de bandenspanning en verlichting. Niet-fans focussen zich daarentegen meer op het vinden van parkeermogelijkheden op hun eindbestemming.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.