Bunq nu ook actief op de verzekeringsmarkt

0

Bunq betreedt nu ook de verzekeringsmarkt. Gisteren introduceerde de online bank tijdens de Bunq Update 25 een doorlopende reisverzekering met wereldwijde dekking.

De reisverzekering is gelanceerd in samenwerking met de van oorsprong Belgische verzekeraar Qover. De stap past in de wens van Bunq om de eerste wereldwijde bank voor digital nomads te worden.

Alle Bunq-gebruikers met een Easy Bank Pro XL-abonnement zijn (na een eenmalige online activering) automatisch verzekerd tot een bedrag van één miljoen euro. Gebruikers kunnen, naast de gebruikelijke dekkingen, zich ook verzekeren tegen calamiteiten op reis en eventuele schade aan een huurauto. Het indienen van claims gaat digitaal vanuit de Bunq-app.

Open banking

Tijdens de bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam werden ook andere product-updates bekend gemaakt. Zo kunnen gebruikers vanaf nu rekeningen van andere banken toevoegen aan de Bunq-app, om zo hun volledige in- en uitgaven beter in de gaten te houden. Bunq is daarmee volgens eigen zeggen de eerste Nederlandse bank die zijn platform openstelt voor bankrekeningen van buitenaf.

Finn update

In december 2023 lanceerde Bunq de beta-versie van haar eigen generatieve AI-platform: Finn. De persoonlijke geld-assistent beantwoordde sinds die tijd ruim honderdduizend vragen. Inmiddels is een nieuwe versie van Finn gelanceerd. Deze versie geeft betere financiële inzichten, antwoordt sneller, voert natuurlijke(re) gesprekken en beantwoordt achtereenvolgende vragen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.